film-musik-online.dk

Musik & Film online


Film og musik online > Online musik

Online musik

Kassettebånd og walkman var virkelig det der rykkede og hvem har ikke siddet derhjemme og lavet sine egne mixede bånd med? Måske har du endda lavet et til en kæreste eller en du var forelsket i, eller er det lidt for amerikansk syntes du? Jeg vil gerne indrømme at jeg har gjort det, så må I syntes hvad I vil om mig?!*
Discman var det næste hit og CD’er var et hit, og selvom de stadig kan købes i Fona, har musikbranchen trange tider. Salget er ikke hvad det har været, og forbrugerne er i højere grad online og henter deres musik, hvad end det er med lovlige eller ulovlige metoder.

Jeg er her ikke for at pege fingre, eller for at udstikke regler eller løftede pegefingre. Jeg vil dog forbeholde mig retten til, kun at skrive lidt om den lovlige del af online musik og musik download. Først lad og se lidt på online musik download, der er unægtelig en af de mest kendte er iTunes, hvor stort set al online musik kan købes og downloades til sit musik bibliotek og derefter ned i ipod/iphone eller hvad man har som Mp3 afspiller. Online musik er i det hele taget boomet med muligheder de seneste år, med alt lige fra internet og DAB radio, til Youtube og Grooveshark eller Sonos.

Lad os lige se lidt nærmere på Youtube og nogle af de muligheder er egentlig er online. Youtube indenfor de seneste år fostret nye stjerner, tag bare Justin Bieber, han blev opdaget via musik upload til Youtube og nu er han en kæmpe stjerne, i hvert fald for den yngre målgruppe. Mange søger deres musik online på Youtube og laver der egne playlister med deres ynglings musik. Det samme kan eksempelvis gøres på Grooveshark, hvor man frit kan oprette en bruger, og finde den musik man kan lide, og gemme sine playlister med rock musik online, eller hvad man har af præferencer. For ikke at glemme Spotify, som ligeledes er en meget velkendt online musik tjenste. Også på sociale medier bliver musik delt online, kommenteret og vurderet. Det største online musik community er nok til stadighed MySpace som jeg vurderer stadig er musikere og kunstneres foretrukne sociale medie. Dog har online musik spredt sig til Facebook og Twitter, men her er det primært lytterne der deler musikken og holdningerne om denne.

Én ting er sikkert, online musik har på rekord tid vokset sig større end jeg lige havde drømt om, og jeg ser ingen grund til at den tendens skulle vende lige foreløbig. Online musik tjenester er kommet for at blive, så rock on(line).